Heerlijk shoppen op Vlie

Het winkelaanbod op Vlieland is goed en gevarieerd. Naast een paar souvenirzaken, zijn er hippe boetieks met mooie collecties merk- en kinderkleding te vinden, er is lingerie en luxe badkleding te koop, maar er zijn ook allerlei andere uitstekend gesorteerde winkels. De meeste zaken bevinden zich in de gezellige Dorpsstraat, die ook de thuishaven is van veel restaurants, terrasjes en cafés. We lichten een aantal winkels voor u uit.

Eb & Vloed Holiday Store

Eb & Vloed verkoopt mooie merkkleding voor dames, heren en kinderen, woonartikelen, maar ook bodycare-producten, leuke hebbedingetjes voor jong en oud en heeft een afdeling food & wine. Het is een stijlvol, compact warenhuis waar het karakteristieke eilandgevoel hand in hand gaat met een stedelijke, moderne touch. Eb & Vloed selecteert op kwaliteit en duurzaamheid, het adres is Dorpsstraat 89.

Surfwinkel Beachy

De hippe Surfwinkel Beachy heeft een trendy collectie exclusieve merkkleding samengesteld. In het lichte pand dat de ongedwongen sfeer van zee en strand ademt, zijn badkleding, gadgets en accessoires te koop die (zijdelings) betrekking hebben op de watersportwereld. Dat zijn bijvoorbeeld zonnebrillen, slippers, waterproof horloges en wetsuits (ook voor kinderen). De winkel selecteert op duurzame producten, waar mogelijk ecologisch. Beachy is te vinden op nummer 95 in de Dorpsstraat.

PR8 Vlieland

De dames- en herenkleding bij PR8 Vlieland bestaat uit meerdere stijlen: hip, sportief, casual, en modieus. In de trendy sectie linksachterin, vindt u merken zoals King Louie en 10 Days. De sportievere collecties van PR8 Vlieland komen vaak verrassend chique over. Er worden in deze boetiek ook riemen, tassen, slippers en schoenen verkocht. De sfeer in de winkel is ongedwongen. Het adres van PR8 Vlieland is Dorpsstraat nummer 8.

Houters Warenhuis

Aan de zonzijde in de Dorpsstraat is op nummer 48 sinds jaar en dag een van de meest authentieke zaken van Vlieland gevestigd: Houters Warenhuis. Deze ruime drogisterij en winkel is al generaties lang in bezit van de familie Houters. Hier is het heerlijk dwalen tussen de drogisterij- en toiletartikelen, souvenirs, kleding, speelgoed en nog veel meer artikelen. 

Het Kwetternest

Aan de linker zijde in de Dorpsstraat is op nummer 22-24 het Kwetternest gevestigd. In deze winkel die al decennialang aan Vlieland verbonden is, zijn cadeautjes en accessoires te koop. Denk aan zeepschelpjes, omslagdoeken en fotolijsten van steigerhout.

Het Noorderlicht

In het smalle winkeltje Noorderlicht zijn vliegers te koop en veel uitdagend en fantasievol speelgoed, waaronder strandartikelen en hengelsportartikelen voor jong en oud. Noorderlicht is een van de laatste winkeltjes in de Dorpsstraat en is gevestigd op nummer 138. 

De Parel

Een van de laatste winkeltjes in de lange Dorpsstraat is De Parel. Het kleine, oude pandje bevindt zich ter hoogte van waddencentrum en natuurhistorisch museum De Noordwester en het historische Kerkplein, op nummer 133. In dit winkeltje met krakende houten vloer, zijn allerhande snuisterijen, sieraden, beeldjes en kunstwerken met de grote en kleine ‘k’ uitgestald. Tussen al het moois staan ook potjes met heerlijke Vlielander honing te koop. In De Parel heerst een prettige en ontspannen sfeer.
 

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!