Bruisend uitgaansleven

< terug naar het overzicht

Lekker uit eten in goede restaurants, borrelen in gezellige cafés of op de terrasjes, loungend genieten van een prachtig uitzicht; uitgaan op Vlieland kan op veel manieren.

Warmte achter de kou

Wat niet iedereen weet, is dat Vlieland een heel leuk cultureel centrum heeft: Podium Vlieland. Dit is gevestigd achter ijssalon Min 12, aan de Dorpsstraat 84. Podium Vlieland programmeert zoals het centrum het zelf omschrijft, boeiende gebeurtenissen. Dat kan bijvoorbeeld muziek, theater of cabaret zijn.

 

Bijzondere Bios

De dieprode zaal van Podium Vlieland doet ook dienst als bioscoop. Hier worden mooie arthouse producties vertoond maar er vinden ook premières plaats en er is ruimte voor filmklassiekers en kinderfilms. Bij Podium is het zelfs mogelijk om films in besloten kring te bekijken.

Muziek en kleinkunst in de Bolder

De eilanders zelf weten de Bolder en de buitenpodia van kampeerterrein Stortemelk wel te vinden, maar dat geldt niet voor alle eilandgangers. In het gezellige grand café, restaurant en recreatiegebouw van de Bolder, treden van april tot oktober veel artiesten op. De Grote en Kleine zaal worden vooral gebruikt door muzikanten en kleinkunstenaars. En dat zijn niet de minsten. Toegangskaarten voor deze optredens zijn voor iedereen te koop. De Bolder is te vinden aan de Kampweg 1, achter de duinen van het Noordzeestrand. De routes naar de buitenpodia zijn verkrijgbaar bij de receptie van Stortemelk.  

Concerten bij kaarslicht

Al meer dan 30 jaar vinden er in de mooie Nicolaaskerk veel klassieke concerten plaats. Ze zijn een begrip onder de eilanders. Met de opbrengst wordt het oude kerkgebouw onderhouden. Musici van over de hele wereld verlenen hieraan hun medewerking en spelen graag in de sfeervolle, oude kerk met goede akoestiek. Kaarten zijn via de website te koop en bij de kerk op de concertdag zelf tussen 10.30 en 12.00 uur, en een half uur voor aanvang (de concerten beginnen meestal om 20.30 uur).

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!