Sportieve uitdaging verzekerd

< terug naar het overzicht

Sport en Vlieland lijken voor elkaar gemaakt. Het is heerlijk hardlopen, paardrijden of mountainbiken door de mooie bossen, in de hoge duinen en over de lange stranden. Maar er is veel meer mogelijk. Wadlopen bijvoorbeeld, of een wildwatertocht maken. Ontspannen een balletje slaan kan bij Tennisclub Vlieland ’91 waar u tennisbanen kunt huren. De club is gevestigd aan de Burgemeester Rablaan 5, naast zwembad Flidunen. Yoga behoort ook tot de mogelijkheden bij de Vlielandse Bianca Kikstra. Zij geeft hatha-, jin- en kinderyoga. 

Vlieland Outdoor Center

Bij het Vlieland Outdoor Center zijn zowel volwassenen als kids aan het juiste adres voor veel uitdagende (buiten)sporten zoals: lasergamen, blokarten, kitesurfen, handboogschieten, wakeboarden, raften, beachgolf en golfsurfen. Iedereen is het hele jaar welkom bij de ervaren instructeurs van het Outdoor Center voor zowel buitensportlessen als om -materiaal te huren. In de zomervakantie kan dat bij de coole stand op het Noordzeestrand, ten noorden van het strandpaviljoen 't Badhuys.

Bliksemsnel blokarten over het strand

Het Noordzeestrand van Vlieland leent zich goed voor een race met een blokart. Dit is een driewielerbuggy met zeil (zie foto). Met een blokart vliegt u over het strand met snelheden tot wel 70 kilometer per uur. Blokarten zijn te huur bij Vlieland Outdoor Center. De instructeurs praten u snel bij en maken alles voor u gereed voor een veilige en spectaculaire rit.

Blokarten is in principe mogelijk voor iedereen vanaf 8 jaar, bij sterke wind vanaf 12 jaar.

Kitesurf over de golven

Het is goed kitesurfen op Vlieland. De instructeurs van Vlieland Outdoor Center leren u graag de fijne kneepjes van deze sensationele sport. Niet alleen het plezier maar ook uw en andermans veiligheid staan daarbij voorop. De kitesurflessen worden meestal aangeboden in de zomermaanden juli en augustus. Privé- en groepslessen zijn mogelijk.

 

Branding kano├źn

Heeft u zin in een uitdaging? Trotseer dan de branding van de Noordzee in een kano als er een straffe bries staat. Bij Vlieland Outdoor Center krijgt u een wetsuit plus zwemvest aangemeten en leert de instructeur u alles over de stroming, het weer en de peddeltechnieken die u door de branding voeren. Deze theorie brengt u daarna zelf in de praktijk in de kano door de golven. En mocht u omslaan, dan zorgt de sit-on-top kano ervoor dat u in het water weer op de kano kunt klimmen.
 

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!