Heerlijk uiteten op Vlieland

< terug naar het overzicht

Vlieland heeft een flink aantal goede restaurants. De meeste zijn te vinden in de Dorpsstraat van Oost-Vlieland. Van de in totaal ongeveer twintig restaurants op Vlieland, lichten we er een aantal uit.

Havenpaviljoen De Dining

Lekker lunchen, romantisch dineren of loungend genieten van cocktails en tapas. Het kan allemaal bij De Dining aan de Havenweg 70. Dit luxe paviljoen met groot terras heeft een uitgebreide kaart. Het restaurant is gelegen aan het meest zuidoostelijke puntje van Vlieland. Daarom biedt het een prachtig uitzicht over de langgerekte, hoge duinen van Vlieland, de Waddenzee en de vernieuwde jachthaven. Ook kinderen kunnen hier lekker en gezond eten en heerlijk klauteren op de klimrekken beneden op het Havenplein.

Gestrand

Bij het hippe Gestrand kunt u genieten van veelzijdige gerechten met heerlijke, ambachtelijke ingrediënten. Dit paviljoen is gelegen aan de drukke Havenweg op nummer 3, schuin tegenover de haventerminal. Het terras biedt zicht op alle drukte met op de achtergrond de Waddenzee. Ook bij slecht weer is het heerlijk ontspannen bij Gestrand, waar het prachtige interieur tot de verbeelding spreekt.

De Bolder

In recreatiegebouw en grandcafé de Bolder is het heel gezellig  lunchen, borrelen en dineren. Binnen kunt u onder meer plaatsnemen op de banken die rondom de enorme open haard staan. Buiten is een groot terras met klimrekken voor de kinderen. Als u een keuze heeft gemaakt uit de eenvoudige en betaalbare kaart, zult u versteld staan van de hoeveelheden die geserveerd krijgt. U kunt er kiezen uit veel verschillende pizza’s, dagschotels of complete maaltijden. In dit bruisende middelpunt van camping Stortemelk, is vaak live muziek te beluisteren. De Bolder is geopend van 1 april tot 1 oktober en is te vinden aan de Kampweg 1, achter de duinen van het Noordzeestrand.

’t Badhuys

In dit gezellige strandpaviljoen kunt u ontbijten, lunchen en dineren met een prachtig uitzicht over de branding van de Noordzee. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras. Op de internationale kaart is vanzelfsprekend veel vis te vinden. In ’t Badhuys, aan de Badweg 6, vermaken kinderen zich uiteraard prima op het strand. Dit sfeervolle strandpavilioen is jaarrond geopend. 

Leut

In de Dorpsstraat 118 vindt u koffiehuis en lunchroom Leut. Bij de koffie van versgemalen bonen of heerlijke thee, worden hier lekkere ontbijtjes en lunches geserveerd van zo veel mogelijk biologische ingrediënten. De sfeer in Leut is ongedwongen en de huisgemaakte Vlielander Cranberry cheesecake is een echte aanrader.

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!