Een ongerepte wildernis

Vlieland heeft meer natuur dan welk Waddeneiland ook: ruim 38,5 km² van de 39 km² die dit eiland telt. De grote duingebieden met hun eigen schoonheid en akoestiek overheersen het eiland met hier en daar een vennetje. Het Noordzeestrand met zijn weidse vergezichten en frisse natuurgeweld, flankeert het eiland aan de noordzijde. Aan de randen van de bossen, met zowel loof- als naaldbomen, is af en toe heide te bewonderen.

Diversiteit alom

Vlieland biedt echter meer dan alleen strand, bos en duin. De natuur op dit eiland is alomtegenwoordig en divers. Zo is er een enorme zandvlakte, Vliehors, maar ook de Waddenzee waarin vaak zeehonden te zien zijn. Op Vlieland vertoeven ongeveer honderddertig soorten (trek)vogels. Ook de flora van dit eiland is rijk, dankzij de ongereptheid van dit eiland. Bijna alle natuurgebieden van Vlieland zijn vrij toegankelijk. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Specifieke informatie over rondleidingen en de data waarop de natuurgebieden toegankelijk zijn, kunt u verkrijgen bij Staatsbosbeheer.

Duinkersoord

Om de rust van bos en duin, of de ruimte van strand en zee te ervaren, hoeft u vanuit de vakantiehuizen van Zevenster slechts een halve stap te zetten. Het merendeel van onze huizen staat namelijk in Duinkersoord, een mooi duingebied dat tussen het Noordzeestrand en het bos in ligt.

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!