Kinderpret verzekerd

< terug naar het overzicht

Kinderen vermaken zich kostelijk op Vlieland. Uiteraard is het lekker ravotten op het strand en in het bos: hutten maken, bomen klimmen, van duinen rollen, pootje baden, garnalen en krabben vangen en zandkastelen bouwen. Daarnaast is hier nog veel meer leuks mogelijk.

Volop mogelijkheden

Op sportief gebied kunnen kinderen hun hart ophalen op Vlieland. Denk aan mountainbiken en lasergamen in de duinen en blokarten of boogschieten op het strand bij het Vlieland Outdoor Center. Maar u kunt ook een spectaculaire boottocht maken om de zeehondjes te bekijken of het Waddengebied verkennen. Een tocht over het strand naar de Vliehors met de stoere vrachtwagens van de Vliehors Expres is één groot avontuur. U kunt de Vuurduin beklimmen en de oude vuurtoren die erop staat. Een ponyrit maken vinden de kleintjes vaak ook spannend. 

Leer Vlieland beter kennen

Waddencentrum De Noordwester is gewijd aan Vlieland. Bij de entree is meteen al het enorme skelet te bewonderen van de potvis die in 2004 aanspoelde. Het centrum heeft een zeeaquarium met allerlei vissen en zeedieren uit de Noord- en Waddenzee. In de ‘zeestraat’ is het mogelijk om roggen te aaien. Deze vissen zwemmen rond vlakbij de zandplaat Griend, tussen Vlieland en Harlingen in. Past u wel op voor de haaien tussen de roggen?

In De Noordwester vindt u ook de grootste zandverzameling van Nederland met duizenden verschillende soorten. Als uw kinderen iets moois hebben gevonden op het strand, kunnen ze dat bij de Noordwester inleveren. Ze ontvangen dan een Jutdiploma. Het aangespoelde kan worden tentoongesteld op de jutterszolder. Ook de wrakkenzolder is een bezoek waard. In het het Kabouterbos is te zien wat de kabouters en dieren op Vlie uitspoken in de vier jaargetijden. De Noordwester vertoont ook nog films en exposities van onder meer Staatsbosbeheer. Aan de balie wordt informatie verstrekt. Hier zijn ook buitenexcursies te boeken.

Midgetgolfbaan Eldorado

Aan de rand van het bos en vlakbij de boot, ligt midgetgolfbaan de Oude Vuurtoren. Aan de deelnemers de taak om de achttien banen met verschillende moeilijkheidsfactoren te bedwingen. De winnaars mogen stralend hun plek op het erepodium innemen om het applaus in ontvangst te nemen. Midgetgolfen is heerlijk tijdverdrijf voor jong en oud. De kleinsten onder ons worden voorzien van speciale kindersticks.

Zwembad Flidunen

Alhoewel het op Vlieland vaak zonnig is, kan ook slecht weer de waterpret niet drukken. Hiervoor kunt u namelijk naar zwembad Flidunen. Buitenom het pand kronkelt een lange tunnelglijbaan. Verder is Flidunen voorzien van een jet-stream, turbodouche, loopmat en speelmateriaal. Er is naast een 25 meterbad, ook een kleuterbad met babygedeelte.

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!