Fietsen op Vlie, vrijheid en ontspanning

< terug naar het overzicht

Vlieland kunt u fietsend uitstekend ontdekken. Het eiland heeft een uitgebreid net van fietspaden. Deze leiden u door de prachtige natuurgebieden met veel duin, zee, heide en bos. Populaire fietsbestemmingen zijn het Posthuys, de Torenvijver en het pittoreske dorpje Oost-Vlieland. Op meerdere verkooppunten zijn fietskaarten verkrijgbaar.

Posthuys

Het Posthuys wordt op Vlieland wel ‘het einde van de bewoonde wereld’ genoemd. Het is het meest westelijk bewoonde gedeelte van het eiland, maar feitelijk ligt het in het midden van het eiland. Aan de westelijke zijde van het Posthuys ligt de grote zandvlakte Vliehors. In het Posthuys kunt u binnen en buiten heerlijk lunchen en dineren op het terras. Om er te komen, fietst u een flink stuk door de duinen. Voor de terugreis kunt u voor de route langs de Waddenzee kiezen.

Torenvijver en Vuurboetsduin

Bij de Torenvijver is het goed picknicken en kikkerspotten. De weg erheen leidt door een prachtig stuk bos. Niet ver van de vijver ligt Vuurboetsduin, het hoogste duin van het Nederlandse waddengebied. Hierop staat de vuurtoren die na beklimming een prachtig uitzicht over de zee en het eiland biedt.

Pittoreske dorpskern

Het is fijn fietsen langs het Wad, de grote jachthaven en in het mooie dorpje Oost-Vlieland met de populaire Dorpsstraat. In dit schattige straatje met veel gezellige terrasjes en restaurants, kunt u heerlijk winkelen in trendy boetieks. Hier vindt u ook souvenirwinkels, een delicatessenzaak, een warme bakker, een slijterij, een mini-snoepwinkeltje en twee supermarkten.

Meer dan 30 jaar ervaring
Meest geboekt op Vlieland
Snelle service
Honden zijn welkom
Zoek in ons aanbod!