Van en naar Vlieland

Met de boot naar Vlieland

Vlieland is alleen per boot bereikbaar. De veerdienst vertrekt vanaf Harlingen Haven naar Vlieland. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is aan te raden om vooraf online een plekje te reserveren, zeker in het hoogseizoen.

Let op, Vlieland is een autoluw eiland. Dat betekent dat je de auto niet kunt meebrengen naar het eiland. Op het eiland kun je lopend, met de fiets of per bus verder reizen. Eenmaal aangekomen op Vlieland staan de fietsverhuurders klaar om jou van een fiets te voorzien.

Reserveer hier

veerboot vlieland

Met de auto naar Harlingen Haven

Harlingen Haven is gemakkelijk te bereiken met de auto. Omdat Vlieland een autoluw eiland is, mag je de auto niet meebrengen naar het eiland. Daarom is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig bij de haven waar je tegen betaling kunt parkeren. Vanaf het parkeerterrein loop je in enkele minuten naar de veerbootterminal.

Met het openbaar vervoer naar Harlingen Haven

Reis je liever met het openbaar vervoer? Dan kun je het beste de trein nemen naar Harlingen Haven. Vanaf het station loop je in ongeveer 10 minuten naar de veerbootterminal. Ook rijden er regelmatig bussen vanaf het treinstation naar de veerbootterminal. Raadpleeg vooraf de dienstregelingen om je reis goed te plannen.