Winkelen

Natuurlijk kun je op Vlieland niet alleen genieten van de natuur en de activiteiten, maar ook van winkelen. Het eiland heeft verschillende leuke winkeltjes waar je terecht kunt voor souvenirs, kleding, accessoires en meer. Van hippe boetiekjes tot lokale ambachtelijke winkels: er is voor elk wat wils. Shop in de gezellige Dorpsstraat of breng een bezoek aan de Vlielandse haven voor een nog groter aanbod aan winkels.

Eb & Vloed is een stijlvol en compact warenhuis dat merkkleding verkoopt voor dames, heren en kinderen, woonartikelen, bodycare-producten, leuke hebbedingetjes voor jong en oud, en een afdeling food & wine heeft. De winkel is gelegen aan de Dorpsstraat 89 en selecteert op kwaliteit en duurzaamheid.

Op nummer 95 in de Dorpsstraat bevindt zich de hippe Surfwinkel Beachy. Hier vindt je een trendy collectie exclusieve merkkleding en accessoires die (zijdelings) betrekking hebben op de watersportwereld. De winkel selecteert op duurzame producten en ecologisch waar mogelijk.

PR8 Vlieland is gevestigd op Dorpsstraat nummer 8. Hier vindt u een divers aanbod van dames- en herenkleding, van hip en sportief tot casual en modieus. De sfeer in de winkel is ongedwongen en er worden ook riemen, tassen, slippers en schoenen verkocht.

Aan de zonzijde van de Dorpsstraat op nummer 48 is Houters Warenhuis te vinden. Dit ruime warenhuis is al generaties lang in bezit van de familie Houters en biedt een gevarieerd aanbod van drogisterij- en toiletartikelen, souvenirs, kleding, speelgoed en nog veel meer.

Het Kwetternest is gevestigd op nummer 22-24 aan de linkerzijde van de Dorpsstraat. In deze winkel zijn cadeautjes en accessoires te koop, zoals zeepschelpjes, omslagdoeken en fotolijsten van steigerhout.

Noorderlicht is een smal winkeltje op nummer 138 waar vliegers, uitdagend en fantasievol speelgoed, strandartikelen en hengelsportartikelen voor jong en oud te koop zijn. Het is een van de laatste winkeltjes in de Dorpsstraat.

De Parel is een klein, oud pandje gelegen op nummer 133 in de buurt van het waddencentrum en natuurhistorisch museum De Noordwester en het historische Kerkplein. De Parel heeft een prettige en ontspannen sfeer en is een van de laatste winkeltjes in de lange Dorpsstraat.