Restaurants

Natuurlijk hoort lekker eten ook bij een vakantie. Op Vlieland zijn er genoeg restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Of je nu op zoek bent naar een gezellige strandtent, een romantisch restaurant met uitzicht op zee of een eetcafé met een gezellige sfeer, er is voor ieder wat wils!

Het gezellige restaurant Leut is gelegen aan de Dorpsstraat. Hier kun je terecht voor een lekkere lunch of diner, en er is ook een gezellig terras waar je bij mooi weer kunt zitten.

Een andere populaire plek om te eten is het Strandhotel Seeduyn, gelegen aan de westkant van het eiland. Hier vind je restaurant De Dining, waar je kunt genieten van een heerlijk diner met uitzicht op zee. Ook heeft het Strandhotel een strandpaviljoen genaamd 't Badhuys, waar je terecht kunt voor een drankje of een lichte lunch, aan de Dorpsstraat.

Verder zijn er op het eiland ook diverse strandtenten te vinden, zoals het populaire Posthuys. Dit gezellige strandpaviljoen is gelegen aan de westkant van het eiland en is een perfecte plek om te ontspannen na een lange wandeling over het strand. Ook Strandpaviljoen OOST, gelegen aan de oostkant van het eiland, is een aanrader.

Daarnaast zijn er nog vele andere restaurants en eetgelegenheden op het eiland te vinden, van pizzeria's tot eetcafés en van visrestaurants tot pannenkoekenhuizen.