Paardrijden

Paardrijden op Vlieland is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het eiland biedt prachtige routes door de duinen, over het strand en door de bossen. Er zijn verschillende maneges waar je terecht kunt voor een ontspannen ritje of een intensieve tocht. Of je nu een ervaren ruiter bent of nog nooit op een paard hebt gezeten, er is voor elk niveau een geschikte activiteit te vinden.

Een populaire route om te paard te rijden is het strand van Vlieland. Je kunt hier met een paardrijtocht langs de branding galopperen en genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee. Ook kun je vanuit de manege de duinen inrijden en door het bosrijke gebied van Vlieland rijden. Hier ervaar je de rust en stilte van het eiland en kom je langs mooie plekken zoals de Vuurboetsduin en het Posthuys.

Een bijzondere ervaring is een paardrijtocht over de Vliehors, de uitgestrekte zandvlakte aan de westkant van Vlieland. Hier kun je met je paard over het zand galopperen en genieten van het weidse uitzicht. Bij de Vliehors Expres kun je zelfs een strandrit boeken waarbij je met een omgebouwde vrachtwagen naar de Vliehors wordt gebracht en vanuit daar te paard terugrijdt naar de manege.

Als je zelf geen paard hebt, kun je bij verschillende maneges op Vlieland terecht voor een paardrijtocht. Er zijn tochten voor beginners en ervaren ruiters en de duur varieert van een uur tot een hele dag. Voor kinderen zijn er speciale ponytochten waarbij ze onder begeleiding van een instructeur kunnen rijden.