Kinderpret

Vlieland is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. Naast de schitterende natuur zijn er talloze activiteiten en bezienswaardigheden die garant staan voor veel kinderpret. Zo kunnen kinderen zich uitleven op het strand, zwemmen in de zee, spelen in de duinen en mee op ontdekkingsreis tijdens excursies en speurtochten. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen en is er zelfs een kinderboerderij. Kortom, er valt genoeg te beleven voor jong en oud op Vlieland!

Actief

Er is op Vlieland genoeg te beleven voor kinderen die graag actief bezig zijn. Het Vlieland Outdoor Center biedt diverse sportieve activiteiten aan, zoals mountainbiken, lasergamen in de duinen, blokarten op het strand en boogschieten. Ook een boottocht om zeehonden te spotten of om het prachtige Waddengebied te verkennen is een aanrader. Voor een unieke ervaring kunt u een avontuurlijke rit maken over het strand naar de Vliehors met de stoere vrachtwagens van de Vliehors Expres. Voor wie graag de hoogte opzoekt, is het beklimmen van de Vuurduin en de oude vuurtoren een must. En wat is er nu leuker dan een ponyrit maken voor de kleintjes? Kortom, op Vlieland kunnen kinderen zich helemaal uitleven.

Leer Vlieland beter kennen

Waddencentrum De Noordwester op Vlieland is een fascinerende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het eiland en de Waddenzee. Bij binnenkomst is het immense skelet van een potvis die in 2004 aanspoelde al meteen indrukwekkend om te zien. Het centrum herbergt ook een zeeaquarium met diverse vissen en zeedieren uit de Noord- en Waddenzee. In de 'zeestraat' is het mogelijk om te aaien met roggen, die in de buurt van de zandplaat Griend zwemmen, tussen Vlieland en Harlingen.

Het centrum heeft ook de grootste verzameling zand van Nederland, met duizenden verschillende soorten. Kinderen kunnen hun vondsten van het strand bij De Noordwester inleveren en een Jutdiploma ontvangen. Het aangespoelde materiaal kan worden tentoongesteld op de jutterszolder. De wrakkenzolder is ook een bezoek waard. In het Kabouterbos is te zien wat de kabouters en dieren op Vlieland het hele jaar door doen. Het centrum biedt ook films en exposities van onder andere Staatsbosbeheer. Informatie wordt verstrekt aan de balie en buitenexcursies kunnen hier worden geboekt.

Midgetgolfbaan 'De oude vuurtoren'

Aan de rand van het bos en dichtbij de boot, bevindt zich midgetgolfbaan De Oude Vuurtoren, een populaire bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en ontspannende activiteit op Vlieland. Met achttien banen met verschillende moeilijkheidsgraden biedt de baan genoeg uitdaging voor spelers van alle leeftijden.

De Oude Vuurtoren is niet zomaar een midgetgolfbaan, het is een echte bezienswaardigheid op zichzelf. De baan is namelijk aangelegd rondom een oud vuurtorenhuisje, wat voor een unieke sfeer zorgt tijdens het spelen. 

De jongste spelers kunnen genieten van het spel met speciale kindersticks die zijn aangepast aan hun grootte en kracht. Voor gezinnen die op zoek zijn naar meer vermaak, zijn er ook andere activiteiten in de buurt van de midgetgolfbaan, zoals wandelen en fietsen in het bos of een bezoek aan het nabijgelegen Waddencentrum De Noordwester.

Zwemdad Flidunen

Zelfs op een zonnig Vlieland kan het weer soms omslaan. Gelukkig hoef je je dan niet te vervelen, want het zwembad Flidunen biedt dan een hoop waterplezier. Het zwembad is voorzien van alle gemakken om jong en oud een leuke tijd te bezorgen. Naast het 25-meterbad is er ook een kleuterbad met babygedeelte, zodat de allerkleinsten ook veilig kunnen genieten van het water.

Maar er is meer dan alleen zwemmen bij Flidunen. Zo kronkelt er buitenom het pand een lange tunnelglijbaan waar je met veel plezier vanaf kunt suizen. En als je behoefte hebt aan een flinke stroomversnelling, dan kun je jezelf laten meevoeren in de jet-stream. Voor de echte durfals is er ook nog een turbodouche. Voor wie juist wat rustiger aan wil doen, is er een loopmat en speelmateriaal om mee te spelen en te dobberen.