Het Wad verkennen

Natuurliefhebbers opgelet! Het wad rondom Vlieland is een uniek natuurgebied dat je niet mag missen tijdens een bezoek aan het eiland. Het wad is een bijzonder gebied met een unieke flora en fauna en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maak een wandeling of wadexcursie met een ervaren gids en ontdek het wad en alles wat daar leeft. 

Een leuke manier om het wad te verkennen is te voet. Bij laagwater kun je vanaf de Waddendijk zo het wad oplopen en een wandeling maken over de bodem van de zee. Het is verstandig om dit onder begeleiding te doen van een gids, die je alles kan vertellen over de flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Een andere manier om het wad te ontdekken is per boot. Er worden verschillende boottochten aangeboden vanaf de haven van Vlieland. Tijdens deze tochten vaar je over het wad en kun je genieten van het uitzicht op de zandplaat en de zeehonden die hier regelmatig te vinden zijn.

Een populaire boottocht is die naar de Richel, een onbewoond eilandje tussen Vlieland en Terschelling. Hier kun je even van boord gaan en rondwandelen op het eiland. Let op, het is niet toegestaan om hier te overnachten.

Gerrit Oesterman is een van de meest opvallende figuren van Vlieland. Hij neemt je mee op een avontuurlijke tocht over het wad, waarbij hij je alles vertelt over de eetbare planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Tijdens deze bijzondere excursie krijgt u de kans om zelf oesters te plukken, die na afloop worden bereid met de meest smaakvolle ingrediënten en opgediend worden in de sfeervolle Juttertuin.