Evenementen

Vlieland biedt het hele jaar door een gevarieerd aanbod aan evenementen en festivals. Van de traditionele Sinterklaasintocht in november tot de muzikale klanken van het festival Into The Great Wide Open in september. Ook zijn er regelmatig kunst- en cultuurevenementen, sporttoernooien en theater- en dansvoorstellingen. 

Sportief

Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw ingeluid met een frisse duik in de Noordzee tijdens de Nieuwjaarsduik. Dit spektakel trekt jaarlijks veel enthousiaste deelnemers en toeschouwers.

Een ander populair evenement op Vlieland is de Vuurtorenloop. Deze hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer voert de deelnemers langs de mooiste plekjes van het eiland, waaronder de iconische vuurtoren. Ook voor toeschouwers is het een prachtig evenement om te zien.

Sportievelingen kunnen deelnemen aan de Stortemelk Halve Marathon, die elk jaar in september plaatsvindt. Deze loop voert de deelnemers door het afwisselende landschap van het eiland en eindigt bij het bekende kampeerterrein Stortemelk.

Festivals

In de zomermaanden wordt op Vlieland het festival Into The Great Wide Open georganiseerd. Dit festival staat bekend om de bijzondere locaties waarop het plaatsvindt en de goede muziek. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan artiesten, van bekende namen tot aanstormend talent.

Andere zomerse evenementen op Vlieland zijn Here Comes The Summer, een kleinschalig festival waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en kwaliteit, en de Horizontoer. Dit is een cultureel festival dat jaarlijks met een zeilend vrachtschip langs verschillende Waddeneilanden vaart, met Vlieland als een van de hoogtepunten.

Tours

De Horizontoer is een bijzonder evenement op Vlieland dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het is een culturele zeiltocht langs de Waddeneilanden waarbij verschillende artiesten aan boord zijn. Op Vlieland legt het schip aan en kunnen bezoekers genieten van diverse optredens, voorstellingen en workshops. Het evenement is al sinds 1967 een begrip op de Wadden en trekt elk jaar vele bezoekers.

Ten slotte is er nog de Amusetour, waarbij bezoekers op een zondagmiddag langs verschillende restaurants op het eiland gaan om te genieten van culinaire hoogstandjes. Een gezellig evenement waarbij de smaakpapillen verwend worden. Kortom, op Vlieland valt er gedurende het jaar genoeg te beleven!