Doen en beleven

Fietsverhuur

Fietsverhuur

Fietsen op Vlieland is een populaire manier om het eiland te verkennen. Er zijn dan ook verschillende fietsverhuurders op het eiland te vinden waar je terecht kunt voor het huren van een fiets.

Fietsen op Vlieland

Fietsen op Vlieland

Als je Vlieland wilt verkennen, dan mag je de fiets niet overslaan. Het eiland is autoluw, waardoor de fiets het ideale vervoermiddel is om je te verplaatsen.
Het Wad verkennen

Het Wad verkennen

Het verkennen van het wad is een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. Het wad is een enorme zandplaat aan de oostkant van het eiland die bij laagwater droogvalt en een prachtige natuurlijke omgeving biedt om te ontdekken.
Evenementen

Evenementen

Er worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd op Vlieland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!
Musea

Musea

Hoewel Vlieland niet enorm is, biedt het een schat aan cultureel erfgoed en enkele bijzonder interessante musea. Een daarvan is het Reddingsmuseum Abraham Fock, waar bezoekers alles kunnen ontdekken over de geschiedenis van de reddingsbrigade op Vlieland en hun heldhaftige acties.
Paardrijden

Paardrijden

Vlieland biedt een fantastische gelegenheid om te genieten van paardrijden in de natuur. Je kunt hier prachtige ritten maken langs het strand, door de duinen en over de uitgestrekte Vliehors. Het eiland beschikt over verschillende maneges die paarden verhuren en begeleide tochten organiseren.
Winkelen

Winkelen

Op Vlieland kun je uitstekend winkelen, met een gevarieerd aanbod aan winkels. Naast een aantal souvenirwinkels zijn er ook trendy boetieks te vinden met prachtige collecties van merkkleding en kinderkleding.
Restaurants

Restaurants

Er zijn op Vlieland diverse restaurants en strandtenten te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje!
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Op Vlieland zijn er naast het prachtige natuurschoon ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden. De meeste van deze bezienswaardigheden liggen in of nabij de gezellige Dorpsstraat!
Uitgaansleven

Uitgaansleven

Op Vlieland zijn er tal van mogelijkheden om uit te gaan. Of je nu wilt genieten van een smakelijk diner in een goed restaurant, wilt borrelen in een gezellig café of wilt ontspannen op een terrasje met prachtig uitzicht.
Kinderpret

Kinderpret

Er valt genoeg te beleven voor kinderen op Vlieland. Naast spelen op het strand en in het bos, zoals hutten bouwen, bomen klimmen en zandkastelen maken, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te doen!
Sportief

Sportief

Sport en Vlieland lijken voor elkaar gemaakt. Het is heerlijk hardlopen, paardrijden of mountainbiken door de mooie bossen, in de hoge duinen en over de lange stranden. Maar er is veel meer mogelijk!